XXVII : Förtrollningen

Publicerat: 2011-06-26 | 01:20:42 i Allmänt
Det märkliga har inträffat.

Karln är inte lika ledsen som har varit fallet så länge.
Det är oklart till varför denna förändring har skett.
Eller han har sina misstankar. Men en man gör klokt
i att ändå inta en viss försiktighet i sin optimism.
Det räcker med att ett fall per år kan han tycka.
Men nu är det som sagt bra och Gnildron glädjs som
en spinnande katt med detta faktum.

Blivit kvar i Jamtland längre än hvad som var planerat.
Arthur och Sanne hade sitt bryllop, ett helt sagolikt
för övrigt! Nya beställningar av diktböcker och mid-
sommarfiranden kan också gillas som anledningar
till denna fördröjning. Tjugosjutaggaren må även
beskåda Arnljotspelen samt lära sig tämja lejon innan
det eventuellt skulle bli aktuellt att lösa ut en biljett
till Götets borg.

Han har även förpliktelser att gästa sin moders moder
ett par gånger till, så pass älskvärd är hon. Lika så
hennes syster. Och än finns det kaffe kvar att missbruka
på det gamla tingshuset. Gudarna verkar på mystiska
vis och deres rävaktiga son har intet annat till val än
att blint följa när de rycker i hans trådar.

Röker en spökcigarett

XXVI : Dårarnas Dåre

Publicerat: 2011-06-22 | 01:55:18 i Allmänt

Ser ni här... ... .. ^^'




GLAD MIDSOMMAR I FÖRSKOTT!






XXV : Stenen

Publicerat: 2011-06-21 | 00:26:25 i Allmänt
Jag är en sten.
En grå enorm bumling.
Mitt i ett slags kustlandskap.
Jag berörs inte av storm.
Jag flyttar mig inte för hav.
Det händer att solen skiner på mig.
Ibland inte.
Somliga dagar täcks jag av snö.
Ibland inte.
Föga bryr jag mig.
Allt skall ändå passera.
Människa som djur som gräs.
Växa och gro och föruttna.
Men jag blir kvar.
Utan att röra ett grus.
Jag är och jag skall förbli.
Orubblig, hård och karg.
En sten.

XXIV : Väktarna

Publicerat: 2011-06-17 | 23:11:49 i Allmänt
Vi hade nästan givit opp hoppet om att du skulle komma. Men för all del, tag plats.

Du känner igen oss, inte sant? Ja, det är riktigt. Alla de stunder du trodde du var själv men ändå kände dig övervakad. Det var oss. När du hade bestämt dig för att aldrig mer vända åter men ändå blickade tillbaks, när du vittnade döden i vitögat, när rysningen gick genom ryggmärgen. Det var vi hela tiden. Du har skymtat våra skuggor i perfirin ända sedan du lekte i sandlådan som barn.  Du var aldrig ensam.

Du verkar litet överraskad. Vi kan för all del ha viss förståelse för det. Ditt släkte har indoktrinerats att stänga av de signaler som vi söker sända er. Men hade du tagit dig tiden att lyssna så hade du hörsammat de budskap som fanns alldeles framför näsan på dig - och kanhända - hade det kunnat förändrat hela utgången.

Nå, låt oss icke gå händelserna i förväg. Ett spörsmål av denna dignitet förutsätter båd koncentration och avkoppling på samma gång. Sjunk ned i den djupa läderfotöljen vetja, dit just framför den sprakande eldstaden du se. Här finns alla bekvämligheter som du kan tänkas behöva, Vi har ett variabelt utbud av conjac att tillgå men också cigarrer eller thé om det passar herrn bättre i smaken?

Vi hade tänkt komma med ett förslag. Om du är öppen för en dialog naturligtvis... Vad bra. Tanken är att vi hjälper dig med alla de bekymmer som så ofta satt käppar i hjulet för dig. Vi tar hand om dina fiender, sköter om dina finanser och ser till att du aldrig mer behöver lägga en endaste tanke på kvinnfolket. Vad tycks? Men kära någon lilla människa. Du torde redan veta om vad vi begär i gengäld. Just det, själen din... Hahaha, ja vi har också sett alla era cinematiska amsagor om djälvlarna som gör detta byte med er. Sannerligen en komisk aspekt på denna verksamhet. Och tro oss, vi skulle få oss ett gott skratt av att se dig i ynkedom kräla tomögd fram på gatorna utan vare sig mål eller mening. Men olyckligtvis för oss finns det allt för mycket byråkrati på denna sida atmosfärbältet för att vi ska kunna sko oss så pass mycket av din integritet. Och visst är det sant att du kommer sakna det där lilla extra, men å andra sidan - var det inte du som önskade att få till ett avslut. Att ditt öde fick bero.


Time waits for nobody

På det snidade bordet av elfenben ser du ett dokument. Det är av traditionellt gulnat och matt pappersark och typsnittet är textat i Helvetica. Bläcket vi använder är gjutet i getablod. Av kommersiella skäl som du säkert förstå, någonting måste vi ha för tillfredställa de mer konservativt lagda traditionalisterna... En liten underskrift bara så;

Ä n t l i g e n.

Då var vi överens då? Känner du hur all din oro försvunnit? Så även din törst och hunger. Det stämmer, allt ingår i det paketpris som stod skrifvet i det finstilda. Det är detta som du har längtat efter. Så vi hoppas du är nöjd med detta företag. Hädan efter ger vi dig riktlinjer åt vart du skall söka din kos och vad du där skola uträtta. Tack som väldigast för att du tog dig tid att titta förbi men väntelistan hit är olyckligtvis alldeles för långdragen för att vi ska ges tid för mer 'small talk'. Vi kanske stöter in i varandra på stan eller vid ett stup någon dragen afton? Om så sker är ingen lyckligare än vi... Så iväg med dig. Drick, slira, svina, förlusta och försko dig...


Så länge sandglaset ännu rinner.




XXIII : Dagen efter

Publicerat: 2011-06-13 | 16:57:21 i Allmänt
Ah, äntligen känner jag igen mitt älskade Juni !


Temperatur: 10c
Väderlek: Regn
Vindlek: Måttlig.
Färg: Grå
Dagsform: Jäst deg.
Soundtrack: Wedard

Och allt började igår :) När jag kommer så tycks det ske med en förändringens vind. Måste ta tid till att tillägga några händelser som ändock var värda att omnämna. Framförallt förärades jag av besök från Angellore (min adoptiva cousine i vått och torrt) som bjöd på bullar och kaka omsorgfullt instoppade i världens sötaste kakburk med färggranna blomstermotiv. H U R - G O D T - S O M - H E L S T <3 ... Jag förutsätter att ni känner hur avunden drar långsamt och drypande i era tarmar för detta var en upplevelse utöver det ordinära. Till och med jag skulle varit sotis på mig själv i det läget. Sedan åt vi en enklare måltid samman.. ja, ni hörde rätt. Jag tillagade mat... Måste vara krank å det grövsta innanför min pannlob, ser ingen annan förklaring XD Men the bottom line är att det förstås är omöjligt att inte ha en splended time whence Angellore har intagit festsalen! Var det någonting annat som kantänkas vara av intresse att förtälja? Hm, tja, Martina. Min tremännings tjej dök plötsligt upp ur ingenstans (Biskopen alltså) och det gladde mig mäkteliga då det känns som år sedan vi språkade sist. En rolig krabat då - en rolig krabat nu!

364 dagar således till nästa firande. Då kan jag pusta ut en stund till... Allmänt om firande kan det förresten sägas, att alla skäl för att styra opp ett kalas är ett gott skäl nog (du kan fira ett gult löv lika gärna som högtid, makes no difference) men i regel så är spontana oarrengerade evenemang att föredra då de bidrar till en avslappnad och kravlös stämning som lyfter fram de bästa sidorna av festdeltagarna. Regler, tidsschema och klädetiketter (maskerad gäller som undantaget) kan fungera i viss mån men har jag märkt hämmar allt som oftast kalasets utveckling från att söka sig till nya nyvåer.

......
..
.......
.

Funderar på att lägga ut byggstenar för ett kommande rollspelsäventyr

.
....
...
.
...
.......
..

Tror jag inte ska vara lika snäll och försonande mot spelgänget denna gång
...
...
..
.......... .... .. .
..
...... ..

Ondskefulla viskningar höres eka ut från Ishtars Ocean och in över Chalanxia ^_^

XXII : Nationaldagen

Publicerat: 2011-06-12 | 16:54:53 i Allmänt
All rise to the national anthem!!!

Союз нерушимый республик свободных
Сплотила навеки Великая Русь.
Да здравствует созданный волей народов
Единый, могучий Советский Союз!

Славься, Отечество наше свободное,
Дружбы народов надёжный оплот!
Партия Ленина - сила народная
Нас к торжеству коммунизма ведёт!
Сквозь грозы сияло нам солнце свободы,
И Ленин великий нам путь озарил,
На правое дело он поднял народы,
На труд и на подвиги нас вдохновил.

Славься, Отечество наше свободное,
Дружбы народов надёжный оплот!
Партия Ленина - сила народная
Нас к торжеству коммунизма ведёт!
В победе бессмертных идей коммунизма
Мы видим грядущее нашей страны
И Красному знамени славной Отчизны
Мы будем всегда беззаветно верны!

Славься, Отечество наше свободное,
Дружбы народов надёжный оплот!
Партия Ленина - сила народная
Нас к торжеству коммунизма ведёт!


Rysslands svar på Bob Dylan. Vladimir Vysotskij.


Hurra! Hurra! Det är nationaldag denna dag! Inte Svergies dock. Även om det står att Gnildron är svensk medborgare så känner jag mig mångt mer som Jämte. Sorry bout' that Calle XVI... Det är inte heller Jämtlands nationaldag ty som ni kanske tidigare på bloggen har läst så har den redan varit för ganska precist ett kvartal sedan.

Njet njet njet! Det är alla ryssars dag. Den 12e är passande nog min bemärkelsedag samtidigt så då ser jag inte att jag har så mycket annat till val än att uppmärksamma detta faktum. Föregående årets kalasande skedde i närmast episka proportioner. Jag och Wuffe (en Kamrat som fylla på samma datum) lät fira tillsammans som så många gånger i fordom dagar. Vodka hade vi. Vysotskij dundrade ut ur högtalarna och de sovjetiska företecknen visade sig båd på klädesplagg till minsta tändare. Många fränder av tvivelaktig (om än uppskattad) börd var det som kommo och mycket skam var det som tog plats innan det blev onekligen dags för mig att dra min röda armé hemöver.

Detta årets firande blir inte alls av samma epitet. Dels för att tiden är ringa och dels för att orken inte infaller sig på samma naturliga vis. Jag vill helst inte se att jag firas alls. För visst är ålder alltid ett skäl godt nog för att upphöja en skål men jag tycker inte att jag riktigt gjort mig förtjänt av den äran just denna årogång. Jag har gjort mitt bästa (ibland) men det har ej utrunnit i de framsteg som jag för 365 dygn sedan hade satt hopp till. Kan förvisst glädja mig åt somliga framgångar (flytten, teaterföreningen, diktsamlingen främst) men i stiltje står jag nu och blickar ut mot horrisonten som väl kan associeras med mina framtida förehavanden. Det är bryddsamt och beklagansvärt att veta lika litet om hvad lifvet drar en som när man var ett foster blott.

Önskar mig således litet råg i ryggen till kommande jordevarv. Kurrage är hvad karln behöva. På sistone hafva han oppvisat närmast psykosociala nedbytande tendenser där han lätt som en fjäder gripes af panik i allt för folksamlingar - samtidigt som när han styr rodret på egen hand återkommande faller ned i nedstämdhetens trögflytande tjärn. Det har väl legat där och pyrt under ytan en längre tid antar jag men allt sedan mitt lifs kjerleik vände mig ryggen och bad mig att fara och flyga så tror jag att korthuset raserades helt och hållet. Kanhända är det den enskilt mest betydelsefulla önskningen som jag besitta, att hon och jag får ett riktigt och värdigt afslut. För hvad det än är idag så är det icke värdigt, att bli knivhuggen i ryggen och lämnad att konversera med en vägg av tystnad sved som en storm av eld då och det gör det än idag stundvis... Vårt pingpongspel som har pågått under evinnerlighet kan inte rimligtvis fortsätta till tidens rand. Samtidigt må jag vara ärlig i det att jag väl aldrig såg henne som endast en vän. Jag såg både en vän och det andra på samma gång, har aldrig lyckats skilja dem åt även när jag för en kort period trodde det... Så skjut mig, jag möta Charon hellre vid hades portar än att förneka mina innersta sanningar och förhoppningar. Jag är stolt över att fått lära känna henne och att jag känner så brinnande för personen som jag gör. Om det betyder att jag är Satan på jord så - fine - men jag viker mig inte en milimeter. och än mindre ber jag om ursäkt. Kommer alltid att älska dig. Punkt.


Denonychus och Gnildronossos i samförstånd


Njet mina kamrater mången.
Vodkan må bränna strupen.
Dagen ut och kvällen lången.
Tills knäböjd I stå krupen.

Lenin på mitt vänstra bröst
Vysotskij bror på högra ock.
Dessa ting fyller mig en tröst.
Samman lyfta vi ett lock!

Förena er broder och syster
Kampen äro utdragen och hård
Och även om dårskapen nyster
Så smila vi i varandras vård




XXI : Sommaren

Publicerat: 2011-06-03 | 00:36:52 i Allmänt
Har du inte begripit lilla vän att det faktiskt är sommar nu.
Om du inte har vetskap om vad det innebär så luta dig
tillbaka, kavla upp ärmarna, knäpp upp burken och ta in
Allan Edwall visdomar:



För övrigt en av de mest kompletta aktörerna av våran tid...



Nu är den sköna sommarn här
med lust och fägring stor.
Och bruna ben och tunna skor
och mesen som i holken bor
och doft av hägg och kaffekask
och burken full av mask.

Och knappt har solen sjunkit ner

så börjar den gå opp.
Och i fabriken är det stopp,
på skorstenspipans högsta topp
har sädesärlan byggt sitt bo.
Allt andas frid och ro.

Och vår fabriks direktör

går det strålande för.
Han tog kosingen med sig
och stack, som dom gör
från en tyngande skatt.
Och nu ryktas det att
han med skattmasen leker tafatt.



Ja, det där var ju en ganska gedigen sumering av den svenska sommaren får man väl säga. Den ser likadan ut som tidigare och så även det giriga näringslivet som inte drar sig för att roffa åt sig den största biten av kakan utan att ens blinka. Precis som vanligt alltså.

Sommaren tjuvstartade för övrigt redan i påsk. Det var ingen måtta på böljan som likt en bikupematta klibbade kläderna under solens obarmhärtiga vaka. I åtta långa dagar vandrade jag som en alldeles för belarmad zombie och hamnade i andlig symbios med kräftorna i havet, ja kollört sett det vill säga. Inte blev andrummet därefter särskilt långvarigt då jag slumpartat (med mina vänner Emma & co) hamnade i Rhodos. No need to say så var det i nordiska mått mätt en fluktande upplevlese. Det kan mina sönderbrända fötter vittna om! XD


Lindos på Rhodos. Gnildron delade vin med olympiska höjdare...

Och nu är det Juni månad som sagt var. Traditionellt en monsunmånad med mycket regn och moln uppå himlavalvet det väldiga. Icke mig emot. Fräknar och solsmörjd i all ära men det blir mycken svett och yrsel blir det att kompensera med.

Snart fyller jag år förresten, man kommer väl inte undan det faktumet antar jag. Den dagen - Rysslands nationaldag - så regnar det alltid av sed och hävd. Vore nästan besviken om så inte skedde. Med paraply och vodka skall den dagen erövras hoppas jag. Fick jag bestämma så skulle jag spendera den med 7, 8 av mina närmaste. Men alla är utspridda Sverige runt och somliga kanske inte heller vill hörsamma mitt kall. De som dyker upp de dyker upp och det är inte mer med det. Men välkomna skola de känna sig, vart än nu firandet blir beläget. Priviet! Allt jag önskar till mitt 27e tidevarv är kärlek och en kall pils - nothing more. Är det för mycket begärt? Perhaps. Perhaps not.

Tusen tack vill jag tillängna Angellore som har gett min blogg ett välbehövlig ansiktslyft! Hon vet vad hon sysslar med den där jäntan, inget tvivel om den saken ^_^

Väl mött i bastun så får vi fortsätta dialogen där!