XXIV : Väktarna

Vi hade nästan givit opp hoppet om att du skulle komma. Men för all del, tag plats.

Du känner igen oss, inte sant? Ja, det är riktigt. Alla de stunder du trodde du var själv men ändå kände dig övervakad. Det var oss. När du hade bestämt dig för att aldrig mer vända åter men ändå blickade tillbaks, när du vittnade döden i vitögat, när rysningen gick genom ryggmärgen. Det var vi hela tiden. Du har skymtat våra skuggor i perfirin ända sedan du lekte i sandlådan som barn.  Du var aldrig ensam.

Du verkar litet överraskad. Vi kan för all del ha viss förståelse för det. Ditt släkte har indoktrinerats att stänga av de signaler som vi söker sända er. Men hade du tagit dig tiden att lyssna så hade du hörsammat de budskap som fanns alldeles framför näsan på dig - och kanhända - hade det kunnat förändrat hela utgången.

Nå, låt oss icke gå händelserna i förväg. Ett spörsmål av denna dignitet förutsätter båd koncentration och avkoppling på samma gång. Sjunk ned i den djupa läderfotöljen vetja, dit just framför den sprakande eldstaden du se. Här finns alla bekvämligheter som du kan tänkas behöva, Vi har ett variabelt utbud av conjac att tillgå men också cigarrer eller thé om det passar herrn bättre i smaken?

Vi hade tänkt komma med ett förslag. Om du är öppen för en dialog naturligtvis... Vad bra. Tanken är att vi hjälper dig med alla de bekymmer som så ofta satt käppar i hjulet för dig. Vi tar hand om dina fiender, sköter om dina finanser och ser till att du aldrig mer behöver lägga en endaste tanke på kvinnfolket. Vad tycks? Men kära någon lilla människa. Du torde redan veta om vad vi begär i gengäld. Just det, själen din... Hahaha, ja vi har också sett alla era cinematiska amsagor om djälvlarna som gör detta byte med er. Sannerligen en komisk aspekt på denna verksamhet. Och tro oss, vi skulle få oss ett gott skratt av att se dig i ynkedom kräla tomögd fram på gatorna utan vare sig mål eller mening. Men olyckligtvis för oss finns det allt för mycket byråkrati på denna sida atmosfärbältet för att vi ska kunna sko oss så pass mycket av din integritet. Och visst är det sant att du kommer sakna det där lilla extra, men å andra sidan - var det inte du som önskade att få till ett avslut. Att ditt öde fick bero.


Time waits for nobody

På det snidade bordet av elfenben ser du ett dokument. Det är av traditionellt gulnat och matt pappersark och typsnittet är textat i Helvetica. Bläcket vi använder är gjutet i getablod. Av kommersiella skäl som du säkert förstå, någonting måste vi ha för tillfredställa de mer konservativt lagda traditionalisterna... En liten underskrift bara så;

Ä n t l i g e n.

Då var vi överens då? Känner du hur all din oro försvunnit? Så även din törst och hunger. Det stämmer, allt ingår i det paketpris som stod skrifvet i det finstilda. Det är detta som du har längtat efter. Så vi hoppas du är nöjd med detta företag. Hädan efter ger vi dig riktlinjer åt vart du skall söka din kos och vad du där skola uträtta. Tack som väldigast för att du tog dig tid att titta förbi men väntelistan hit är olyckligtvis alldeles för långdragen för att vi ska ges tid för mer 'small talk'. Vi kanske stöter in i varandra på stan eller vid ett stup någon dragen afton? Om så sker är ingen lyckligare än vi... Så iväg med dig. Drick, slira, svina, förlusta och försko dig...


Så länge sandglaset ännu rinner.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback