XI : Republiken

Fredagen den 11e Mars anno 2011.

Imorgon lördag firas Republiken Jamtlands nationaldag!

Jag är genuint förväntansfull inför det firande som komma till stånd; och vilket firande sedan! Redan denna fredag skall President Ewert Ljusberg uppträda på storsjöteaterns studioscen, no need to say I ain't gonna miss a grandiour performence like that!!! Väl på lördagen skola den årligt återkommande gregoriemarknaden besökas. Det kommer inte att bli någon överraskning vad som komma att möta mina ögon när jag tultar ned mot stortorget....

Här kommer en ungefärlig gissning på utfallet: Viltkorvar, getostar, hembakt tunnbröd, vilt-hasse i storpälsen, sleazy country/dansbansmusik, indian/mc/metal-tematiska t-shirts, naturgodis, älgwraps, hemslöjd, sockor med färdigtryckta 'folkliga' emblem och en häst med släde som cirkulerar betalande gäster runt badhusparken.

Det var bara ett urval - but you get the picture. Vad viktigare är att Jamtlands Republikanska Armé (JRA) samman med Lions håller ett firande nere vid badhusparken. Som Jamte så ser jag inget annat alternativ än att infinna mig och fröjdas samman med andra meborgare. Med detta sagt så har jag en mer än dräglig tillvaro i svenska Göteborg som för att vara en utrikes ort faller mig väl i smaken... Men heime i Jamtland e allti heime och je e sa huskut gla in i bäre skinne! Å je kjenn at mae jamt e velkommen tebake te ursprongslanne sitt! JAMTLAND JAMTLAND JAMT Å STANDUT!



Gregoriemarknaden 2010 års upplaga



Där var den där hästen ja...



Viktigast av allt... Kolbullarna! GAH!!!


För de som har politiska brydderier kring detta spontana nationalistiska uttalande kan jag bara säga: Oavsett vart man bor i världen är man lika mycket värd oavsett sitt ursprung, kulturella sedvänja, religiösa föreställningar och sociala ställning. Republiken skall emellertid i alla tider vara en plats där alla som föds på jord kan känna sig accepterade och välkomna att ta sin tillflykt om man så skulle önska ^^

By the way. Sverigedemokratisk politik (och den som förs utav liknande systerorganisationer ute i världen) bör ingen person som har kärlek till sina medmänniskor taga på allvar. Varför då? Jo, människor som premierar kollören på sin flagga och den diametriska formen på en köttbulle (som förövrigt är ett utländskt inslag) framför berikandet av nya intryck från andra folkslag ÄR OCH FÖRBLIR INSKRÄNKT OCH RÄDDHÅGSET INAVELSMATRIELL. PUNKT.

...
.......
.
...

Jag tänkte spara mina komentarer om rollspelet till nästkommande helg. Håll dig till tåls brohuggare!

However. Jag hoppas och tror att jag slutligen efter en eon av utdragen pina kan vara botad från kjerleikens ondsinta strypgrepp! Åtminstone så upplever jag att det är j a g som har behärskningen över känslorna i stället för att känslorna härskar över mig. Det är öppenbarligen inte gudarnas vilja att Gnildron skall dela sin samvaro med annan humanoid än sig själv (med möjligen undantag för en kaffeböna eller två som giva support på sidan om). På ett ett kliniskt och nyktert vis accepterar jag detta öde och jag gör det med lättnad. Ty varenda eviga gång när jag får för mig att söka efter någon form av tvåsamhet så slutar det alltid med att jag tappar fotfästet om vardagen, hänger mig åt osund persondyrkan eller förskönande fanatism och undantagslöst sjunker jag ned i djupaste form av nedstämdhet. Och det låter ju inte särskilt eftersträvansvärt inte sant? Ni har helt rätt, det är det inte heller...

Jag skulle vilja obekymrat förkunna att 'aldrig igen!' men sina inre fjärilsandar har man ju tyvärr ingen makt över. En klok man får med andra ord passa på att ohämmat försöka njuta av tiden som solist - innan det otäcka tidvattnet vända nästa gång. Hemska tanke! Åtminstone har man nu blivit ett lager mer härdad (haha)


/A'momma e sa grann å fin hu!





Kommentarer
Postat av: Sandra

Jamtland jamtland jamt å standut!



Du, det dyker nog upp någon tids nog som du gladeligen kan hänge dig åt och som gör detsamma tillbaka. Tills dess råder jag dig att åtnjuta flertalet kaffebönor.



Kram!

2011-03-11 @ 10:20:02
URL: http://zigster.blogg.se/
Postat av: Gnildron

Puss puss puss på dig min fina Socialista! :)



Kaffe var det sagt och beställt. Jag häller upp två rykande bäcksvarta koppar för oss att skåla i! Gutår! ^^

2011-03-11 @ 12:46:14
URL: http://gnildron.blogg.se/
Postat av: Kvark

Åh blir så otroligt nostalgisk och varm inombords när du pratar om Gregoriemarknaden och Jämtland!

(låten 'mitt älskade östersund' kvittrar i min hjärna)



Att kärlekens grepp har släppt dig är jag så otroligt lycklig för! Du mår bättre och kan leva mer såhär och jag ser fram emot att se hurvida det kommer att fortgå för dig i framtiden, älskade vän! Har inga tvivel alls om att du kommer lyckas med både det ena och det andra :D<3



Kaffe till dig, kaffe till mig - cheers!

En fika på Le Pain borde nog sitta rikligt fint tycker jag ^^



BABY!

2011-03-20 @ 09:13:36
URL: http://quinitha.blogg.se/
Postat av: Kvark

Svar från min blogg: Tack älskade vän! Glädjer mig att veta att du finns där. Tack!<3 Och detsamma gäller dig! (så länge jag inte sover inför jobbet dvs xD)

2011-03-20 @ 09:18:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback